Berkana meditacija

U meditacijama obično težimo da se „punimo pozitivnom energijom“, a zaboravljamo da napravimo prostora za nju. Nema puno logike da sobu punu prljavštine i raznih otpadaka punimo lepim stvarima. Zato je otpuštanje teške energije jedan od najvažnijih postupaka u energetskom radu. Ovo je jedna od meditacija koje je dobro raditi u proleće, kada je vreme za oslobađanje prostora na svim nivoima. Naravno da je možete raditi i u bilo koje drugo vreme.

Namestite se u udoban položaj za meditaciju. Da biste se opustili, pojedine delove tela ćete prvo stegnuti, a zatim potpuno opustiti i otpustiti iz njih svu napetost: stopala, listove, butine, sedalni deo, stomak, grudi, leđa; stegnite pesnice i cele ruke do ramena, a zatim ih opustite; dalje vrat (lagano) i na kraju lice. Osetite kako je celo vaše telo lagano i potpuno opušteno, kao da lebdi.

Prođite pažnjom kroz soje telo iznutra, skenirajte ga. Primetite kako se kroz njega prostire beličasta magla. To je teška energija, koja se nepotrebno gomila u vašem energetskom telu. Osmotrite je, koje je boje, koje je gustine, možda se nalazi samo na pojedinim mestima, možda je jedva primetna. Količina i intenzitet prisutnosti ove energije se stalno menja, zajedno sa tokom vašeg života, nekad će je biti više a nekad manje, ali ćete je redovnim otpuštanjem svesti na minimum, toliko da je nekada neće ni biti.

Sada usmerite pažnju na svoju sakralnu čakru, koja se nalazi u stomaku, oko tri prsta ispod pupka. Zamislite je kako se okreće i prikuplja tešku energiju u sebe. Uz pomoć disanja prikupite u sakralnu čakru svu tešku energiju: uz udah povucite tešku energiju u ovu čakru, a uz izdah vidite i osetite kako se prikupljena teška energija stabilizuje u njoj. Dišite na ovaj način sve dok ne prikupite svu tešku energiju iz tela u sakralnu čakru.

Sada zamislite kako tanka cev spaja vašu sakralnu čakru sa korenskom čakrom, koja se nalazi ispod nje, u dnu kičme. Kroz tu cev, vaša teška energija lagano ističe iz sakralne u korensku čakru, i iz nje nastavlja da ističe dalje, kroz cev koja se iz korenske čakre spušta duboko u zemlju, sve do njenog središta. Vaša teška energija ističe iz vaše sakralne čakre u korensku, a zatim kroz zemlju, duboko, duboko, sve do magme, u kojoj sagoreva i nestaje.

Pratite ovaj prizor dok ne osetite da ste otpustili svu tešku energiju iz sebe, dok ne vidite svoje dve čakre i njihove kanale potpuno čiste. Tada ćete osetiti kako vaša životna energija nesmetano teče kroz celo telo.

Sada vizualizujte runu Berkana u svom telu. Ona donosi plodnost za rađanje novih izdanaka, novih ideja, navika, osobina – novih vas. Sa runom Berkana spuštate seme u plodno tlo, gde mu ona pomaže da raste i razvija se. Nemojte misliti o detaljima, o načinu na koji će se to što ste posejali razvijati, niti o plodovima koje će doneti. Samo dišite duboko i prepustite se, životom upravlja sila koja zna i može daleko više nego što mi možemo i da zamislimo.

Kada osetite da je proces zaokružen, udahnite duboko punim plućima i sa izdahom završite meditaciju.

Aisling d'Oiche Ghealai

Logo

copyright

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: