Kako dostići celovito zdravlje (drugi deo)

Nedavno sam započela temu o celovitom zdravlju, a sada je nastavljam, kao što sam obećala, uputstvima kako da negujete i razvijate sve svoje aspekte. Videli smo da:

  • Osim fizičkog tela imamo i mentalno (sedište misli), emocionalno (sedište emocija) i duhovno (sedište čiste svesti).
  • Kada kažemo „ja“, to se ne odnosi na naše fizičko telo, ali ni na naše misli ili emocije.
  • Naša tela se uzajamno prožimaju i utiču jedno na drugo. Zahvaljujući tome, poboljšanjem kvaliteta jednog tela, automatski poboljšavamo i rad svih ostalih.
  • Osvešćivanjem različitih energetskih nivoa koje ova tela poseduju, poboljšavamo kvalitet svog života.
  • Radeći na svojim telima i podižući svoju vibraciju, podižemo i  vibraciju drugih ljudi, pa tako lečeći sebe, lečimo svet.

Ukoliko niste pročitali prvi deo ovog teksta, možete ga pročitati ovde.

Kako sve ovo možemo primeniti?

Da biste znali odakle da počnete, preporučila bih vam da za početak uronite u sebe i da se, u odnosu na vaš karakter i temperament, odlučite koje telo će za vas biti primarno.To možete uraditi na sledeći način:

  • Sedite u položaj za meditaciju, opustite se i neko vreme pratite dah. Svu svoju pažnju usmerite na dah, a ako se pojave misli, samo ih pustite da odu.
  • Kada ste potpuno smireni i fokusirani, zapitajte se: U kakvom stanju je moje fizičko telo? Pažljivo osluškujte odgovore. Možete ih i zapisati.
  • Sledeće pitanje je u kakvom stanju je emotivno, a zatim i mentalno telo. Dok ste još u meditativnom stanju, osmotrite odgovore, i gde Vam stanje deluje najbolje, od tog tela krenite. To telo je kod Vas trenutno najjače, pa samim tim i najpogodnije da pokrene pozitivne procese.

Pitanja koja vam mogu pomoći da jasnije sagledate svoje fizičko telo su: Da li sam fizički aktivan? Da li dovoljno vremena provodim napolju? Kakva mi je ishrana?

Za emotivno telo: Kako reagujem kad mi okolnosti nisu po volji? Kakvi su mi odnosi?

Mentalno telo: Kakve misli mi se najčešće vrzmaju po glavi? Šta smatram da me sprečava (ili da mi pomaže) u ostvarenju ciljeva?

Na osnovu informacija koje ste dobili, odlučite koje telo će biti pokretač pozitivnih promena. Nemojte sumnjati da li ste se odlučili za pravo. Ne možete pogrešiti. Nema tu nikakve filozofije.Važno je početi. Šta može da se desi u najgorem slučaju? Da u nekom trenutku zaključite da biste radije promenili način. Pa, promenite ga! To može da se desi ne samo zato što ste krenuli „pogrešno“, jer tako nešto definitivno ne postoji, nego zato što ste na jednom telu nešto odradili, pa Vas sad zovu i ostala da se pozabavite njima.

U radu sa telima prolazimo kroz određene faze: osvešćivanje šta je potrebno očistiti, čišćenje, uvođenje novih sadržaja.

Ove tri faze se odnose na fizičko, emocionalno i mentalno telo. Duhovno telo je božanski deo nas  i samo po sebi je čisto u svakom slučaju.

Npr. ako ste se fokusirali na fizičko telo, značajno je kako se hranite, ali i kako se i kad odmarate, kakvu vodu pijete, kako „punite baterije“ da bi vaše „vozilo“ savršeno funkcionisalo. Razvoj mentalnog i emotivnog tela je teško ostvariti bez meditacije, koja nam omogućava da otkrijemo informacije smeštene u našoj podsvesti i višoj svesnosti, a koje su ključ za isceljenje i napredak na svim nivoima. Takođe, veoma su korisne tehnike za dostizanje bolje memorije i oštrijeg fokusa, vežbe za širenje svesti i razvoj intuicije i brojne druge tehnike o kojima ćete moći da čitate u našim narednim tekstovima.

Radgost Svarožić

PRATITE NAS

www.huginnmuninn.net

fb stranica Huginn & Muninn – preobražaj kroz rune

 

Logo bela slova

copyright

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: