Rune za zaštitu

Često me pitaju da li rune možemo da koristimo za zaštitu i kako. Odgovor je: da, na nekoliko načina.

Svaka runa ima više funkcija, tako da ove koje ovde navodim nisu isključivo za zaštitu, ali se u tu svrhu mogu izuzetno efikasno primeniti.

Osnovna runa zaštite je Algiz. Ona deluje kao štit protiv svih uticaja koje doživljavamo kao negativne – neprijatnih osoba, situacija, nepoželjnih misli i aktivnosti. Sprečava da dopre do nas bilo šta sa čim ne želimo da imamo kontakt.

015 Algiz
Algiz

Thurisaz je runa jednog od najznačajnijih bogova severnjačkog panteona, Tora. Predstavlja, između ostalog, njegov čekić, Mjolnir, moćno oružje koje mu omogućava da se bori protiv ledenih divova, najveće pretnje bogovima. Thurisaz nam obezbeđuje sigurnu odbranu, ali za razliku od Algiz, ima destruktivan uticaj na sve ono od čega se branimo. Zbog toga se preporučuje da se koristi samo kada je to zaista neophodno.

003 Turisaz
Thurisaz

Nauthiz označava potrebe, uglavnom nezadovoljene, pa time i sputanost. Zato se može primeniti da ograniči, sputa štetne uticaje i spreči njihove efekte.

010 Nauthiz
Nauthiz

Eihwaz je tisa, drvo od kojeg su pravljeni lukovi, koje je takoreći neuništivo, a pritom i otrovno. Ova runa štiti od napada, čak i potpuno neočekivanog, a osim toga je i odlična za odbranu. Ona obezbeđuje pokretačku energiju i oslonac.

013 Eihwaz
Eihwaz

Isa predstavlja led, koji može poslužiti kao tvrd i neprobojan štit. Takođe, može po potrebi da „ohladi situaciju“, kao i da zamrzne određene nepoželjne aktivnosti.

011 Isa
Isa

Energiju runa možemo da usmerimo vizualizacijom, zatim možemo da ih iscrtavamo ili urezujemo, kao i da ih kombinujemo u bindrune. Npr. u toku vatrene rasprave sa nekim dobro bi došlo da projektujemo Isu između sebe i sagovornika, da umirimo strasti; prostor može da se obezbedi iscrtavanjem ili urezivanjem rune Algiz na njegovim ivicama; u kontaktu sa neprijatnom osobom možemo da vizualizujemo Nauthiz između nas, itd.

Moguće je i povezivati rune kako bismo kreirali novi simbol (bindrunu), a koji nosi njihove energije i ima svoju specifičnu svrhu. Ako nam je npr. potrebno da zaštitimo dom, u bindruni bi ga predstavljala Othila, koju bismo povezali sa runom Algiz.

thomeprotect

Posle svakog rada sa runama je obavezno zahvaliti se na neki način. Bolje nemoj ni tražiti, nego da se prezadužiš, jer poklon zahteva poklon. (Odinove reči, “Havamal”) A i logično je da treba uzvratiti pomoć koja nam je pružena. To možemo učiniti tako što ćemo mi nekome pomoći ili na bilo koji način doprineti svojoj porodici ili okruženju – posaditi drvo, prevazići neku svoju lošu osobinu ili štetnu naviku i sl, izbor je ogroman.

Ovo je veoma pojednostavljen prikaz mogućnosti da se zaštitimo uz pomoć runa. Trajnu i besprekornu zaštitu ćemo steći ako razumemo principe i zakonitosti života i živimo prema njima. U tome nam rune takođe mogu pomoći.

Aisling d'Oiche Ghealai

Pročitajte još: Kako koristimo rune za transformaciju

PRATITE NAS

www.huginnmuninn.net

fb stranica Huginn & Muninn – preobražaj kroz rune

 

Logo bela slova

copyright

2 thoughts on “Rune za zaštitu

Add yours

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: