Kako da Mesečevi ciklusi rade za nas

Ceo Kosmos je ogroman organizam po kojem se kreću planete i zvezde, elektroni tog ogromnog kosmičkog tela.

Ono što daje život je vibracija, a vibracija ima svoj određen ritam. Sve vidljivo i nevidljivo udiše i izdiše u svom tempu: kolibri presto, veverica allegro, drvo largo, a kamen grave. U prirodi je sve savršeno organizovano i funkcioniše u takvoj harmoniji, da je to ljudskom umu takoreći nepojmljivo.

Rođeni smo na ovoj planeti. Da bismo bili u skladu sa zakonitostima koje na njoj vladaju, potrebno je da živimo na takav način koji će nas dovesti do vibracije koja je u harmoniji sa okruženjem. Naravno, moguće je ići i suprotno od toka, ali to nepotrebno oduzima ogromne količine energije, a da pritom niko od toga nema koristi.

Svaka planeta našeg sunčevog sistema ima svoju putanju oko Sunca i brzinu kojom se tom putanjom kreće, pa je tako npr. Jupiteru potrebno 12 godina, a Saturnu 28 za jedan krug. Pošto se ove planete kreću relativno sporo u odnosu na ljudski vek, onda njihove cikluse posmatramo u takvom kontekstu: one određuju neke značajne veće periode života.

Svi planetarni ciklusi su važni, ali nam je Mesec najbliži, pa ima najbrži i najočigledniji uticaj na nas. Samim tim, njegov ciklus možemo da koristimo konstantno, jer se ponavlja svakih 28 dana. Za to vreme Mesec prođe kroz 4 faze koje traju po sedam dana: mlad Mesec, prva četvrt, pun Mesec i na kraju poslednja četvrt.

Nauci je odavno poznato da se preko 80% ljudskog organizma sastoji od vode. Pošto znamo da Mesec utiče na vodu na Zemlji, sasvim je logično da utiče i na vodu u nama, pa tako i mi u skladu sa Mesečevim ciklusima imamo svoje plime i oseke.

Osim na vode, Mesec takođe utiče i na biljni i životinjski svet, pa se poznavanje mesečevih faza pokazalo kao vrlo korisno i u organskoj poljoprivredi.

Ukoliko smo upoznati sa uticajem Meseca na naš fizički, emocionalni i mentalni aspekt, možemo taj uticaj iskoristiti na najbolji mogući način po nas.

Navešću načine na koje je najpraktičnije koristiti mesečeve faze.

Period od praznog (ili tamnog) Meseca, pa do punog je nov mesečev ciklus, vreme kad Mesec raste. Samim tim, ovaj period je dobar za počinjanje posla, za sve čemu želimo da doprinesemo, da dodamo, za sve što želimo da raste i napreduje.

Za završetke bilo koje vrste, za sve što želimo da otpustimo, sve čega hoćemo da se oslobodimo, za počinjanje čišćenja (organizma, prostora, odnosa), za početak dijete, dobar je period od punog do praznog Meseca, vreme kad Mesec opada.

Osim rasta i opadanja Meseca u jednom Mesečevom ciklusu imamo još dve značajne tačke, a to je period praznog, odnosno punog Meseca. Tada smo osetljiviji na sve procese unutar nas. Na fizičkom planu, za vreme punog Meseca zbog višeg nivoa tečnosti u organizmu (zbog toga što tečnost „nadođe“) nije dobro ići na operacije, pa čak ni vaditi krv, jer su moguća pojačana krvarenja i zaustavljanje krvi je otežano. Na emotivnom i mentalnom nivou to je vreme kad lakše možemo da sagledamo u kom smeru da se uputimo u narednom periodu i vreme da se posvetimo duhovnom radu.

Radgost Svarožić

Kalendar faza meseca za tekuću godinu možete videti ovde.

PRATITE NAS

www.huginnmuninn.net

fb stranica Huginn & Muninn – preobražaj kroz rune

 

Logo bela slova

copyright

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: